Docent Susanne

Susanne van Schaick richtte 5 jaar geleden Productiefabriek op met als doel kinderen in aanraking te laten komen met dans, zang en theater. Kinderen krijgen de kans om zichzelf expressief te uiten op  verschillende manieren. Dit is zeer belangrijk voor de ontwikkeling voor het kind. Tijdens de musicalles start Susanne de les  met zangoefeningen bij de piano. Ook begeleidt ze leerlingen bij de piano tijdens verschillende liederen. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met drama-oefeningen. Leerlingen ervaren deze oefeningen als zeer prettig, omdat de focus ligt op het prikkelen van de creatieve geest. Daarnaast leren ze sociaal met elkaar om te gaan. Doordat de focus op een prettig leerklimaat ligt, ervaren de leerlingen deze oefeningen als zeer prettig. Na de drama-oefeningen/werken met toneelteksten, krijgen de leerlingen dansoefeningen en een dans aangeleerd. Tot slot, twee keer per jaar staan de leerlingen op het podium. Spelenderwijs leren de leerlingen om voor een publiek te staan en om zichzelf in een rol te laten zien. .

Achtergrondinformatie

Susanne van Schaick, (23-09-1989 Rotterdam) werd op jonge leeftijd aangenomen aan het Nederlands Musical Ensemble. Na een jaar zette ze haar studie voort aan de Dutch Academy of Performing Arts, waar ze na vier jaar afstudeerde. Gaande weg heeft Susanne tijdens haar opleiding een breed scala aan ervaringen opgedaan in het diverse geworden werkveld. De hunkering om in het theater te staan is intens. Susanne speelde onder andere mee in het muziektheaterstuk SHOAH, zong mee in het ensemble van The Lost and Found Orchestra in Carre, voor koningin Beatrix onder leiding van Guido’s Orchstra en het ijsgala-van Wentink Events. Verder ontplooide Susanne zichzelf als backing vocal bij verschillende TV programma’s, van de VARA ‘Marc-Marie’, ‘Lieve Paul’ en ‘Mooi weer de leeuw’ en verschillend studio werk, zo zong ze de backing vocals voor Mary Poppins in.

Na een jaar zette ze haar studie voort aan de Dutch Academy of Performing Arts, waar ze na vier jaar afstudeerde. Gaande weg heeft Susanne tijdens haar opleiding een breed scala aan ervaringen opgedaan in het diverse geworden werkveld. De hunkering om in het theater te staan is intens. Susanne speelde onder andere mee in het muziektheaterstuk SHOAH, zong mee in het ensemble van The Lost and Found Orchestra in Carre, voor koningin Beatrix onder leiding van Guido’s Orchstra en het ijsgala-van Wentink Events. Verder ontplooide Susanne zichzelf als backing vocal bij verschillende TV programma’s, van de VARA ‘Marc-Marie’, ‘Lieve Paul’ en ‘Mooi weer de leeuw’ en verschillend studio werk, zo zong ze de backing vocals voor Mary Poppins in.

Susanne wilde gaande weg meer dan alleen in het theater staan en begon haar creativiteit te ontplooien door zelf nummers te schrijven. Zo trad ze onder andere op met haar eigen act in Paradiso. Naast al haar bezigheden vormde ze onder leiding van ‘Wonderland Entertainment Group’ de meidengroep ‘3p’s’. Dit leidde tot een geweldige single ‘Ik ben verliefd op sinterklaas’. Tevens regisseert Susanne en schrijft ze stukken voor theater en bedrijfsevenementen. Haar laatste recente stukken zijn Normaal, Chaos en The serious Request.

Tot slot, Susanne is ook dramadocent op de middelbare school, Vrije School Den Haag.